Το έργο “REMOTE”, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Η2020, έχει ως αντικείμενο την επίδειξη τεχνολογικής και οικονομικής βιωσιμότητας εφαρμογής της τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ σε κυψέλες υδρογόνου σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η ΟΡΙΖΩΝ Α.Τ.Ε. συμμετέχει ως μία από τις τέσσερις εταιρείες – τελικούς χρήστες που αποτελούν περιπτώσεις εφαρμογής και επίδειξης (DEMOs) σε συνεργατικό σχήμα που απαρτίζεται από 11 εταίρους. Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται η εγκατάσταση συστήματος κυψελών υδρογόνου για αποθήκευση ενέργειας σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο Άγκιστρο Σερρών, το οποίο βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή και πλησίον του υδροηλεκτρικού σταθμού που κατέχει η ΟΡΙΖΩΝ Α.Τ.Ε., ώστε να εξασφαλίζεται η τροφοδότησή του. Το σύστημα αποσκοπεί στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ενός βιομηχανικού κτιρίου μεταποίησης τροφίμων, που πρόκειται να υλοποιήσει η ΟΡΙΖΩΝ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ Μον. Ι.Κ.Ε. (θυγατρική της ΟΡΙΖΩΝ Α.Τ.Ε.) στον ίδιο χώρο, και συνεπώς, στην ενεργειακή αυτονόμησή του.

• Ισχύς: 50 KW
  • Αποθηκευτική ισχύς: 1000 KWh
  • Εταιρεία κατασκευής: ENGIE EPS ITALIA S.r.l.
  • Χρονολογία λειτουργίας: 2020